Kategorier

Lækkert hvidt brød

2 stk.

5 dl vand
25 g gær
2 tsk salt
7 dl durumhvedemel
4 dl hvedemel

Hæld håndvarmt vand i en skål. Smuldr gæren ned i og rør rundt til den er op- løst. Tilsæt salt, durumhvedemel og 3 dl af hvedemelet og arbejd dejen kraftigt igennem. Tilsæt evt mere mel, hvis det behøves. Drys lidt mel over dejen og lad hæve til dobbelt størrelse i ca 40 min. Tag dejen op og læg den på et melet bord og ælt den smidig. Del dejen i to dele og form hver del til et brød. Læg dem på en smurt plade og lad dem efterhæve under et klæde i ca 20 min. Pensl brødene med vand og bag dem ved 275 grader på nederste rille i ca 20 min. Hvis du vil have en blød skorpe, kan du pensle brødene med lidt vand efter bagning.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.