Portioner: 4
1 Stor kylling
Salt
40 g Smør/Margarine
Peber
1 Løg
1 ts Honning
5 dl Bouillon
2 spsk Mandler
2 Æbler
2 spsk Rosiner
2 ts Karry
4 spsk Fløde
1 spsk Mel
1 Banan
4 spsk Fløde
Del kyllingen i 4 stykker, der brunes i smør i en gryde. Skær løget i terninger og brun det sammen med kødet. Hæld bouillion ved. Lad retten snurre i 30 minutter. Skræl æblerne, fjern kærnehusene og skær dem i terninger, der lægges i gryden. Drys med karry. Lad det koge i yderligere 10 minutter. Tag kødet op og pil benene fra og hold kødet varmt. Jævn saucen med melet, der er udrørt i 4 spsk. fløde. Drys med salt og peber og tilsæt honning. Smut og halver mandlerne, der ristes på en tør, hed pande. Mandler, rosiner og kød kommes i saucen og fløden røres i. Bananen skæres i skiver på skrå og foldes i umidelbart før serveringen. Løse ris eller flütes til. Selv bruger jeg derudover også noget frisk ingefær, samt mere honning. Og som tilbehør gyldent-tørristet kokosmel,tørristede mandler, mandariner og mere skåret banan.
Kilde: Menu, Internationalt Madleksikon. Karry Kylling.