Fjerkræ, kylling, hovedretter – 4 personer
Ovnstegte kyllinger:
2 kyllinger a 1300 g
Hvidløgspulver
Peber
Salt
Rødvinssauce:
4 dl rødvin
20 hele peberkorn
3 laurbærblade
½ l piskefløde
Sukker, en knivspids
3 dl okseboullion, terning.
25 g smør
Ovnstegte kyllinger: Tag de optøede kyllinger ud af plasticen, og fjern indvoldsposen. Skyld kyllingerne godt og tør vandet grundigt af dem. Læg dem i et ildfast fad, og kom krydderierne ud over dem. Hæld vand i bunden af fadet, så der er mulighed for det hele ikke fordamper.
Rødvinssauce: Kom alle ingridienserne i en gryde, bortset fra piskefløden. Rør godt og lad det koge ind, til ca 1/3 er tilbage. Filtrer saucen og spæd op med piskefløden,og skyen fra kyllingerne, og lad det få et let opkog. Lad det simre et par min og monter saucen med en skefuld koldt smør. Smag til med lidt salt efter ønske. Hvis man foretrækker en mørk sauce er kuløren opfundet.
Kilde: Nikolai Christensen, 23 mar 94