Kategorier

Kylling med 40 fed hvidløg

Fjerkræ 4 personer

1 stor stegekylling
40 fed hvidløg
1 dl tør hvidvin
½ dl tør vermouth
4 spsk olivenolie
2 stilke blegselleri
1 tsk tørret oregano/merian
2 tsk tørret basilikum
1 bundt persille
Salt – friskkværnet peber
evt. 1 frisk citron

Rengør kyllingen og dup den tør. Skær den i passende stykker og læg dem i et smurt ovnfast fad med skindsiden opad. Fordel de upillede hvidløgsfed jævnt ud over. Citronsaft er sundt og godt – men hård ved rødvin! – skal den med, røres den sammen med vin, vermouth, olie, krydderurter, blegselleri snittes i stykker på et par cm’s længde, salt og peber – og hældes over kødet. Riv citronskallerne over kødet, dæk med alufolie og sæt fadet i ovnen ved ca 180° i fyrre minutter, hvorpå folien fjernes og retten brunes i ti – femten minutter. Hvidløgene kommer til at smage som nødder.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.