Kategorier

Kylling i sur-sød sauce

8 portioner

1 pk Frossen kyllingebryst (500g)
½ ts Salt
3 ts Olie

Sauce:
1 Fed hvidløg
½ ts Sambal Manis
3 dl Kyllingesuppe
1 Løg
1 ts Ingefær
3 ts Mel
½ Glas Atjas Taugé
2 spsk Tomatpuré
3 ts Olie
Salt og peber

Kyllingebrystet optøs, og kødet skæres fra benene. Benene kommes i en gryde med 3 dl vand og ½ tsk salt og koger i under låg ca. 10 min. Kyllingekødet skæres i smalle strimler, der steges på en godt varn pande i olie. Stegetid: 3-4 min. Drysses med salt og tages fra varmen. Kyllingesuppen sies. Løg og hvidløg skæres i terninger og svitses i en gryde i olien. Melet drysses over, og der spædes med kyllingesuppe. Tomatpuré, ingefær og Sambal Manis tilsættes, og saucen smages til med salt og peber. Kyllingekødet og Atjar Taugé kommes i saucen og varmes igennem. NB: Ajar Taugé er bønnespirer og rød peber i lage.

Kilde: Samvirke, feb. ’85

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.