Kategorier

Krydret rødkål m. appelsindressing

(4 pers)

Appelsindressing:
3 dl ymer
1 tsk sukker
5 tsk appelsinsaft
1/4 tsk fintrevet appelsinskal
1/4 tsk groft salt
friskkværnet peber
 
Krydret rødkål:
25 g smør
500 g fintsnittet rødkål
2 spsk ribsgelé
1/4 tsk stødt ingefær
1/4 tsk stødt allehånde
1/4 tsk stødt kanel
1/2 tsk groft salt
friskkværnet peber

Appelsindressing: Rør ymer sammen med sukker, appelsinsaft og – skal. Smag dressingen til med salt og peber. Stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Rør den op inden serveringen.
Krydret rødkål: Lad smøret gyldne i en dyb pande. Tilsæt rødkål, ribsgelé, ingefær, allehånde og kanel. Steg kålen ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Smag til med salt og peber. Server appesindressingen i en skål ved siden af.

Servering: Kan serveres til: Stegt andebryst og brød eller kartofler.

Kilde: Mortens Opskriftsamling

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>