Kategorier

Krydderbrød

4 stk.

1 l hvidtøl
1 tsk nelliker
2 pk gær
6 kogte og hakkede pomeransskaller
150 g smør
5 dl rosiner
2-3 dl mørk sirup
3 l rugsigtemel
3 tsk salt
ca 5 dl hvedemel
1 spsk stødt ingefær
2 spsk smør til pensling

Hæld ½ l hvidtøl i en skål, smuldr gæren ned i og rør til det hele er opløst. Smelt fedtstof i en kasserolle, tilsæt sirup og resten af hvidtøllen. Lad det blive fingervarmt. Hæld blandingen i skålen og tilsæt salt, ingefær, nellike, pomeransskal, rosiner og rugsigtemel. Arbejd dejen godt i 5 min og lad den hæve under et klæde i ca 30-40 min, eller til dobbelt størrelse. Tilsæt hvedemel, læg dejen ud på et melet bord og ælt den godt. Dejen skal være fast og kunne holde formen. Del den i 4 lige store stykker og form dem til brød. Læg dem på tværs i en smurt bradepande. Smelt fedtstoffet og pensl siderne så brødene kan brækkes fra hinanden, når de er færdige. Lad dem hæve 1 time et lunt sted under et klæde. Bag ved 175 grader på nederste rille i ca 45 min. Afkøles på en rist under et klæde.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>