Kategorier

Kongelige æblehorn

ca 16 stk.

250 g mel
50 g sukker
50 g smeltet smør
50 g gær
2 spsk kold mælk
1 tsk kardemomme
2 æg

Fyld:
Æblemos eller marmelade

Pynt:
æggehvider og chokoladeglasur
100 g florsukker
2 spsk cacao
2-3 spsk kogende vand

Sukkeret blandes i melet. Det smeltede smør hældes i sammen med gæren, der er udrørt i den kolde mælk. Kardemommen og de sammenpiskede æg tilsættes. Dejen æltes godt og hæver et lunt sted, tildækket, i 20 min. Æltes atter og deles i 2 stykker. Rulles ud til en pandekage, der deles i 8 trekanter. Herpå smøres æblemos el. marmelade, og dejen rulles sammen. Sættes på en smurt plade. Efterhæver lunt og tildækket i 20 min. Pensles med æggehvide eller fløde. Bages i ca 10 min ved 225 grader i forvarmet ovn. Når hornene er kolde, overtrækkes de med chokoladeglasuren.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>