Kategorier

Kogt culotte med sur-sød peberrodssovs

Hovedret 6 personer

1 cullotte på 1,2 – 1,5 kg.
1 suppevisk af det grønne fra porre, Selleri, Timian og 1 laurbærblad

Til sovsen:
40 g smør
3 spsk mel
½ l suppe fra kogningen
2½ spsk friskrevet peberrod
2 spsk eddike
2 spsk sukker
Salt
Peber

Kom culoten i en ikke for stor gryde sammen med suppevisken og en spiseske salt. Hæld vand ved så kødet lige er dækket.

Bring det i kog og skum for urenheder. Lad kødet koge stille og roligt under låg i ca. 1 time. Tag gryden fra varmen, og lad kødet trække i ca. 15-20 min.

Tag culotten op og dæk den til så den ikke bliver klod.

Lav en opbagning af smør og mel og spæd med ½ litter suppe. Kom den revne peberrod i sovsen og smag til med eddike, sukker, salt og peber.

Skær den kogte culotte i passende skiver på tværs fra den brede tykke ende.

Server retten med kogte kartofler.

Dagen efter kan det kolde kød bruges som pålæg på rugbrød med peverrod eller pickels.

Kilde: Kim Lykkegaard 12-04-1997

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>