Hovedret 6 personer
1 cullotte på 1,2 – 1,5 kg.
1 suppevisk af det grønne fra porre, Selleri, Timian og 1 laurbærblad
Til sovsen:
40 g smør
3 spsk mel
½ l suppe fra kogningen
2½ spsk friskrevet peberrod
2 spsk eddike
2 spsk sukker
Salt
Peber
Kom culoten i en ikke for stor gryde sammen med suppevisken og en spiseske salt. Hæld vand ved så kødet lige er dækket.
Bring det i kog og skum for urenheder. Lad kødet koge stille og roligt under låg i ca. 1 time. Tag gryden fra varmen, og lad kødet trække i ca. 15-20 min.
Tag culotten op og dæk den til så den ikke bliver klod.
Lav en opbagning af smør og mel og spæd med ½ litter suppe. Kom den revne peberrod i sovsen og smag til med eddike, sukker, salt og peber.
Skær den kogte culotte i passende skiver på tværs fra den brede tykke ende.
Server retten med kogte kartofler.
Dagen efter kan det kolde kød bruges som pålæg på rugbrød med peverrod eller pickels.
Kilde: Kim Lykkegaard 12-04-1997