Hovedretter, svinekød 4 personer
500 g svinekam uden spæk eller svinemørbrad
1 tsk olie
1 tsk sherry
1 æg
Maizenamel
Salt & peber
Olie til stegning
Sauce:
1 løg
1 spsk olie
1 tsk hakket syltet ingefær
2 spsk eddike
1 tsk maizenamel
1 spsk kinesisk soya
4 spsk tomatpure
2 dl boullion
2 revne gulerødder
1 kop snittet hvidkål
Salt peber & sukker
Skær kødet i små terninger og gnid dem med olie og sherry. Lad dem ligge køligt.
Svits det finthakkede løg til saucen i olie, tilsæt hakket ingefær og eddike og kog et par minutter. Rør maizenamel ud i 1 spsk vand og rør det i gryden sammen med soya, tomatpure og boullion. Kog saucen igennem og hold den varm.
Vend kødstykkerne i pisket æg, krydret med salt og peber. Vend dem i maizenamel og ryst overflødigt mel af. Steg kødet i hed olie og lad det dryppe af på fedtsugende papir.
Vend reven gulerod g snittet kål i saucen, tilsæt evt lidt mere boullion og smag til med salt, peber og en anelse sukker.
Grøntsagerne må kun koge 1 min I saucen. Hæld sauce og grøntsager over kødet.
Serveres varm med løse ris.
Kilde: Henrik Nielsen