Kategorier

Kinesisk grønsagskylling

Kylling, hovedretter, wok 4 personer

½ kylling
1 porre med grønt
2 courgetter
½ kinakål eller hvidkål
bønnespirer
olie
1 spsk østerssovs
soya
1 spsk sherry
3 dl naturris
Maizena

Kyllingen skæres ud i rå tilstand. Flæk den langs rygraden med en skarp kviv. Den halve kylling skæres ud i småstykker. Låret i fire stykker, brystet i fire stykker. Derefter gøres grønstsagerne i stand; de skal skrælles og snittes i strimler. Olien varmes i en gryde og kyllingestykkerne kommes i under heftig omrøring. Olien skal blive ved med at være varm! Når kyllingestykkerne er rørt og stegt uden at brune tilsættes grøntsagerne. De får samme behandling i gryden: stærk varme og heftig omrøring. Efter et par minutter smages retten til med masser af soya, østerssovs, sherry, og jævnes med Maizena udrørt i lidt koldt vand. Kyllingen serveres dampende varm med naturrisene, der har kogt i 40-50 min.

Kilde: Kjeld Koplev 1986

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.