Kategorier

Kalkunbryst med enebær

(6 personer)

ca. 1 kg kalkunbryst
1 tsk salt
peber
150 g champignon
100 g østershatte
1 lille løg
15 g dulle
2 spsk citronsaft
1 tsk reven citronsakal
½ tsk knuste enebær
1 tsk friskhk. rosmarin eller 1 spsk persille
2 dl brødkrummer
1 æg
½ tsk salt
peber

25 g dulle
salt og peber

Lav et snit i kødet på langs ned til kødets midte. Lav nu en række snit på langs i kødet, så det kan breds ud. Drys med salt og peber.
Rens og hak svampene. Hak løget. Svits løg og svampe i dulle til al væden er fordampet. Kom blandingen i en skål og afkøl den. Rør svampene med citronsaft og –skal, enebær. Rosmarin, brødkrumme, æg, salt og peber.
Fordel svampeblandingen over kødet.
Rul kødet sammen som en roulade. Snør den med kødtråd og læg den i ildfast fad. Dryp med smeltet dulle, drys med salt og peber. Stil kødet midt i ovnen i 1¼-1½ time ved 160º til kødet er gennemstegt, dvs. 75º i centrum af kødet. Dryp kødet med lidt smeltet dulle under stegningen.
Lad kødet hvile tildækket ca. 15 min. inden det skæres i skiver.
Servér med pasta vendt i en blanding ag smeltet dulle, hk. persille og parmesanost samt dampede kvarte fennikler eller broccolibuketter.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.