Kategorier

Kødpie

4 til 6 portioner

Bund:
3 dl hvedemel
125 g smør eller margarine
3 spsk vand

Fyld:
500 g hakket oksekød
100 g bacon eller røget skinke
1 løg
3 røde peberfrugter
1-2 tsk salt
2 tsk. merian
2 tsk basilikum
2 spsk rødvinseddike
2 dl vand
1½ dl crème fraiche

Pelsning:
1 æg

Findel fedtstoffet i melet til en grynet masse. Ælt dejen hurtigt sammen med vandet.
Lad dejen hvile i køleskabet ca 30. min. mens fyldet tilberedes. Skær bacon eller skinke i strimler. Svits det hele sammen med kødet på en stegepande.

Pil og hak løget og lad det stege med. Rens peberfrugterne og skær dem i tern. Kom dem på panden. Tilsæt salt, merian, basilikum, eddike og vand. Lad det simre ca. 5 min. Rør crème fraiche i.

Hæld kødfyldet op i en tærteform eller et ovenfast fad, ca 25 cm i diameter. Rul dejen ud til ca. 2 mm’s tykkelse. Skær strimler ca 1 cm brede ud. Brug gerne en klejnespore. Læg strimlerne som et gitter over fyldet. Læg en strimmel rundt i kanten af fadet. Pensl med sammenpisket æg. Det kan evt. udelades, med det giver en flot blank overflade.

Bag pien på en rist nederst i en 225 grader varm ovn ca 25 min. I varmluftsovn ved 200 grader ca 30 min. Server pien varm med en frisk, grøn salat.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.