Kategorier

Kælderboller

16 stk.

½ pakke gær
1 tsk salt
3 dl vand
1 spsk olie
2 spsk mørk sirup
ca 8 dl rugmel eller blandingsmel

Smuldr gæren i en skål, tilsæt koldt vand, sirup, salt og olie og rør i det til gæren er opløst. Mål melet af i et litermål så det ikke bliver banket for hårdt sammen. Hæld 7 dl af melet i skålen og ælt det hele i ca 5 min til en smidig dej. Lad dejen stå overdækket og køligt natten over, gerne i en kold kælder eller viktualierum. Lad den stå i ca 12 timer. Kom dejen ud på et melet bord ælt så meget mel ind i dejen, så den bliver til at håndtere og ikke klæber. Del dejen i 16 stykker tril dem i mel og læg dem på en plade med bagepapir. Lad bollerne hæve i mindst 10 min. Bag dem ved 250 grader på nederste rille i 10 min og lad dem derefter køle 5-10 min inden serveringen.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.