Mørdej:
3 dl hvedemel
1 knivspids salt
1 dl flormelis
100g smør
1 æggeblomme
100g mørk chokolade
Creme:
2 æg
2½ dl sødmælk
1 spsk majsstivelse
2 spsk sukker
kornene fra ½ stang vanille saften af ½ citron
1 dl piskefløde
Top:
400g jordbær
lidt reven citronskal
Mel, salt og sukker blandes i en skål og smørret hakkes ud heri. Dejen smuldres til det ligner revet ost og samles så hurtigt med æggeblomme og evt. lidt koldt vand. Stilles koldt 1 time. Bag den udrullede dej i en stor tærteform fodret med sølvpapir langs kanten. Ovnen skal være 200 grader og bagningen tager ca. 20 minutter, til dejen er lysebrun. Mens dejen endnu er varm, drysses med hakket chokolade, der smørres ud på bunden, når den er smeltet. Bunden afkøles. Alle ingredienser til cremen piskes sammen i en gryde og stilles over varmen. Varmes op til kogepunktet under konstant omrøring. Når cremen tykner tages den af varmen og afkøles. Fløden piskes til skum og vendes i cremen sammen med citronsaften og fordeles over chokoladen. Jordbærrene skylles og nippes og lægges øverst sammen med reven citronskal.