Kategorier

Jordbærkage med citronglasur

Cakes, bradepande 12 personer

Dej:
250 g smør
275 g sukker
4 æggeblommer
300 g halvfrosne el friske jordbær
1 tsk vanillesukker
1 dl piskefløde
1 tsk bagepulver
250 g mel
4 æggehvider

Glasur:
150 g flormelis
Lidt citronessens
Lidt spilkogende vand

Pynt:
Hele friske jordbær

Rør smørret hvidt og tilsæt sukker. Rør godt, inden æggeblommerne tilsættes en ad gangen. Rør halvfrosne eller let mosede jordbær i sammen med vanillesukker og fløde. Bland mel og bagepulver og rør det i med let hånd. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i. Fyld dejen i en smurt bradepande, ca 36 * 30 cm, og bag den på næstnederste rille ved 180° i ca 40 min Glasur: rør flormelis med citronessens og kogende vand – konsistens må ikke være for tynd. Smørglasuren på toppen af den kolde jordbærkage og pynt med friske jordbær. Skær kagen i passende stykker.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.