Desserter, Frugt – Personer: 4
500 g Jordbær
2 Appelsiner
1 dl Curacao
250 ml Fløde 50% eller piskefløde
2 ½ tb Florsukker
En stang vanille
Jordbærrene skylles, nippes og afdryppes på køkkenpapir. Riv skallen af den ene appelsin, og pres saften af begge appelsiner. Kom jordbærrene i en skål og overhæld dem med appelsinsaft og likør og fordel den revne appelsinskal heri. Lad jordbærrene trække i 1-2 timer. Pisk forsigtigt den fede fløde med florsukker og vanille. Brug et pæreformet piskeris, og pisk kun til fløden er blevet cremeagtig. Bruges piskefløde, pisken denne som normalt. Flødecremen hældes over jordbærrene lige inden serveringen.
Tips: Hvis der bruges frosne jordbær, optøes disse i appelsinlagen.
Tilberedningstid: Ca. 20 min. + trækketid.
Kilde: Michael Aggerholm, 30 Aug 93