4-6 personer
Arbejdstid: 40 minutter
Afkøling: 2-3 timer
Ikke fryseegnet
500 g jordbær
8 blade husblas
4 æggeblommer
100 g sukker
2 spsk portvin kan undlades
4 dl piskefløde
Skyl og nip jordbærrene. Kom dem i blenderen eller mos dem med en gaffel. Udblød husblas i koldt vand. Pisk æggeblommer og sukker skummende. Bland de findelte jordbær i. Knug husblasen fri for væde og smelt den over vandbad. Bland portvin i husblasen og rør den i en tynd stråle i ægge-jordbærmassen. Pisk fløden stiv. Bland forsigtigt flødeskummet i jordbærblaningen, når denne begynder at tykne. Hæld fromagen i en form og stil den koldt for at stivne. Løsn forsigtigt fromagen med en skarp kniv, hold evt. formen i varmt vand et øjeblik og vend den ud på et fad.