Kategorier

Italienske kødboller med pepperoni i tomatsauce

4 personer

500 g svinekød
2 skiver afskorpet, smuldret franskbrød
2 spsk vand
1 æg
1 tsk salt, lidt peber
1 dl reven parmesanost
3 spsk hakket persille
olie til bruning

Tomatsauce:
1 hakket løg
1 spsk olivenolie
1 ds. hakkede tomater med basilikum
1 tsk tørret basilikum
1 fed knust hvidløg
1 spsk majsstivelse udrørt med 1 dl vand
75-100 g pepperoni i skiver
ca. 1 tsk sukker
salt
peber

Tilbehør:
kogt spaghetti eller ris

Bland franskbrød med vand, æg, salt, peber, parmesanost og persille. Ælt det med kødet, det gøres nemmest med hænderne. Form 24 små boller af farsen. Læg dem i køleskabet ½ times tid. Steg kødbollerne i olie på panden ca. 6 minutter. Ryst panden ofte under stegningen. Til tomatsaucen sauteres løget i olivenolie. Tilsæt de hakkede tomater, basilikum og hvidløg. Bring det i kog. Rør majsjævningen i, tilsæt pepperoni og lad saucen koge under låg i ca. 5 minutter. Smag til med sukker, salt og peber. saucen kan evt. presses gennem sauce og spaghetti eller ris.

Kilde: Jan Heidelbach Jensen

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.