Kategorier

Italienske hakkebøffer

600 g hakket oksekød
salt
peber
2 spsk smør
1 spsk olie

Sovs:
2 grofthakkede løg
2 knuste hvidløgs fed
3 spsk olivenolie
½ kg tomater ( evt fra dåse )
1 tsk timian
1 tsk rosmarin
1 dl hvid eller rødvin
salt
peber
2 spsk hakkede kapers
grønne og sorte oliven

Form kødet til bøffer og krydder dem med salt og peber. Steg dem i smør på en pande. Hold dem varme.

Lad de grofthakkede løg snurre sig klare i en gryde. Kom de knuste hvidløgsfed i sammen med flåede, grofthakkede tomater. Krydder med salt, peber, timian og rosmarin. Hæld vinen ved og lad sovsen snurre uden låg i 15 – 20 min. Smag den godt til.

Rør kapers og oliven i og smag til.

Anret bøfferne i den varme tomatsovs kom lidt finthakket kapers og lidt tomatsovs på hver bøf.

Servering: Løse ris eller kogt pasta serveres til.

Kilde: Jan Dahl

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.