600 g hakket oksekød
salt
peber
2 spsk smør
1 spsk olie
Sovs:
2 grofthakkede løg
2 knuste hvidløgs fed
3 spsk olivenolie
½ kg tomater ( evt fra dåse )
1 tsk timian
1 tsk rosmarin
1 dl hvid eller rødvin
salt
peber
2 spsk hakkede kapers
grønne og sorte oliven
Form kødet til bøffer og krydder dem med salt og peber. Steg dem i smør på en pande. Hold dem varme.
Lad de grofthakkede løg snurre sig klare i en gryde. Kom de knuste hvidløgsfed i sammen med flåede, grofthakkede tomater. Krydder med salt, peber, timian og rosmarin. Hæld vinen ved og lad sovsen snurre uden låg i 15 – 20 min. Smag den godt til.
Rør kapers og oliven i og smag til.
Anret bøfferne i den varme tomatsovs kom lidt finthakket kapers og lidt tomatsovs på hver bøf.
Servering: Løse ris eller kogt pasta serveres til.
Kilde: Jan Dahl