Kategorier

Italienske farsbøffer

400 g hakket oksekød
1 skive afskorpet franskbrød
1 dl vand
1 tsk salt
¼ tsk peber
1 tsk oregano
1 æggeblomme
1 dl fløde 13
1 spsk smør

Sovs:
2 dl tomatjuice eller ½ ds flåede tomater
1 spsk revet løg
1 spsk mel
salt
peber

Gratinering:
4 eller 8 skiver ost

Lad det smuldrede franskbrød trække i vandet. Læg kødet i en skål og tilsæt salt og krydderier. Bland æggeblommer og fløde i. Hæld vandet fra franskbrøddet (Hvis det ikke har opsuget det hele) Bland brøddet i farsen og arbejd den godt igennem. Form farsen til 8 små eller 4 store bøffer. Brun dem i lidt smør og læg dem i et ovnfast fad.

Sovsen: Hæld tomatjuice eller flåede tomater med væde i en kasserolle tilsæt løg og bring blandingen i kog. Udrør hvedemelet med lidt vand og pisk det i den kogende sovs. Lad sovsen koge sagte i ca 5 min. Hæld sovsen over bøffene og læg en osteskive på hver bøf.

Gratiner retten ved 250 grader i ca 15 min. til osten er blevet let gylden.

Skal retten være extra lækker, kan tilsættes lidt rødvin i sovsen og evt smørristede champignoner ( inden osten )

Kilde: Jan Dahl

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>