Kategorier

Italiensk landbrød

30 g gær
2 dl lunkent vand
150 g hvedemel

3 dl lunkent vand
2 tsk salt
½ dl olie
ca. 11 dl hvedemel (675 g)

Det italienske landbrød er med surdej. Har du ikke tid til at vente på det, så hop over til et andet brød.
Hvis du vil ofre en blanding af pizzamel og almindeligt dansk hvedemel på sagen, bliver brødet endnu bedre.
Smuldr gæren i vandet og rør melet i. Dæk skålen til med folie og stil den på køkkenbordet 12-18 timer.
Rør vand, salt, olie og ca. 9 dl mel godt sammen i en skål.
Rør surdejen i og kom mere mel i, til dejen har passende konsistens.
Ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord og lad den hæve lunt tildækket til dobbelt størrelse, ca. 1½ time.
Ælt dejen let igennem og form et eller to brød. Lad dem efterhæve på pladen lun og tildækket ca. 45 min.
Rids brødene med en skarp kniv og drys med lidt mel. Sæt brødene i ovnen på nederste ovnrille og bag den gyldne ca.½ time.
Hvis du har bagt dem rigtigt, kan du høre skorpen “snakke” og slå små revner, mens brødene køler af på risten.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.