Kategorier

Indbagte figner med valnøddeis

4 personer

Is:
100 g valnødder
1 æg
2 æggeblommer
100 g sukker
2½ dl piskefløde
½ spsk cacao

Figner:
8 friske figner
4 plader frossen butterdej
1½ dl portvin
2 spsk flormelis
2 æggehvider

Valnødderne ristes på en tør pande, afkøles og hakkes fint. Æg æggeblommer og sukker piskes hvidt. Piskefløde og cacao piskes let og vendes i æggemassen sammen med valnødderne. Isen hældes i en form og stilles i fryseren et par timer.

Stilkene klippes af fignerne, og der skæres et kryds i toppen af dem. Portvinen hældes forsigtigt ned i fignerne, der stilles på køl i 1 time. Butterdejpladerne tøes op og halveres. De pakkes om fignerne, således at de fire hjørner samles på toppen af fignerne. Pakkerne pensles med æggehvide, drysses med flormelis og stilles i en 220 grader forvarmet ovn, til de er lysebrune.

Servering: Isen tages ud af fryseren ca 20 min. før servering. Inden anretning røres isen igennem. 4 af de indbagte figner halveres. På hver tallerken anretts en hel figen, 2 halve samt valnøddeis.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>