Kategorier

Indbagte æbler

ca. 400 g butterdej (frossen)
4 æbler
1 spsk sukker
1 tsk stødt kanel
ca. 2 spsk rosiner
2 æggeblommer
2 spsk kaffefløde
lidt flødeskum eller vanilleis

Butterdejen optøs og rulles tyndt ud. Skæres herefter i firkanter, der er tilpas store, så et æble kan pakkes ind deri. Æblerne skrælles, og kernehuset stikkes ud. Rosiner fyldes i hullet og trykkes godt ned. Sukker og kanel blandes og drysses over æblerne. Æblerne stilles på midten af hvert butterdejsfirkant. æggeblommer og fløde piskes sammen, og der pensles hele vejen rundt i kanten af butterdejen, hvorefter dejen samles omkring æblerne. Æblerne stilles på en bageplade og pensles med resten af æggemassen. Bages i en varm ovn i 25 min ved 225°. Hertil serveres flødeskum eller vanilleis.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.