Kategorier

Indbagt torsk eller laks i lime-flødespinat

4 personer

600 g torskefilet, lyssejfilet eller laksefilet (150 g pr. person)
4 plader butterdej
500 g helbladet spinat evt. frossen
1 lime, saft og skal
2-3 dl piskefløde
2 spsk smør
1-2 spsk mel
2-4 spsk sukker
salt
peber

Gnid fisken i salt og skyld den, dup derefter med køkkenrulle. Skær fisken i passende stykker, så de kan ligge i butterdejen.

Optø spinaten. Dette kan gøres ved at dampe den i en si, hvis man skal skynde sig. Kom lidt smør på en pande og damp spinaten et par minutter. Drys mel på spinaten og tilsæt piskefløde og kog et par minutter til sovsen har en ret tyk konsistens. Kom saft og fintreven skal af lime og smag til med sukker, salt og groft kværnet sort peber. Der skal ofte mere sukker i, end man tror. Kom lidt sukker i ad gangen og smag på sovsen – den må ikke være sur, men heller ikke smage af sukker.

Rul butterdejspladerne ud i kvadrater på ca. 20 X 20 cm. Læg spinatblanding i bunden, så fisk så mere spinatblanding. Træk op i hvert hjørne og saml alle hjørner over fisken og klem siderne sammen på skrå nedefter. Man kan “lime” butterdej ved at komme lidt vand på de flader, der skal sættes sammen og så klemme dem sammen. Man kan også pakke fisken ind i butterdej på mange andre måder – brug fantasien. Sæt butterdejspakkerne på en smurt plade og bag dem i oven i 20-25 minutter ved 190-210 grader.

Servering: Server med grøn frisk salat og flutes. Hvis retten skal være mere mættende, kan man komme noget mættende i salaten fx kogte hvide bønner.

Kilde: Søren Frimann Trads

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.