Kategorier

Indbagt rødtunge

Fisk 6 personer

Dej:
125 g koldt smør
125 g hvedemel (2dl)
½ tsk bagepulver
½ tsk groft salt
125 g kvark 4,5%

Stuvning:
25 g smør
3 finthakket chalotteløg (50g)
1/4 l piskefløde
4 spsk hvedemel
2 dl tør hvidvin
½ tsk groft salt
Friskkværnet peber
4-5 rødtungefileter (300g)
170 g frosne,optøede hummerhaler

Pensling:
Sammenpisket æg

Bagetid: Ca. 20 min. ved 225°

Dej: Skær smøret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt bagepulver, salt og kvark og saml hurtigt dejen. Stil den tildækket i køleskabet i mindst 1 time.

Stuvning: Smelt smørret i en gryde og svits løgene heri. Rør fløde og mel sammen til en jævning og tilsæt den under omrøring. Kom vinen i og lad stuvningen koge godt igennem under omrøring. Smag til med salt og peber. Hæld stuvningen i 6 smurte, ovnfaste portionsskåle ( ca. 2 dl – ca. 11 cm i diameter øverst ). Skær fileterne i mindre stykker. Fordel fiskestykker og hummerhaler i portionsskålene. Rul dejen ud til 6 runde plader ( ca. 13 cm i diameter). Pensl kålenes kanter med æg. Læg dejpladerne over som låg. Tryk kanterne let, pensl lågene og skær nogle dybe ridser. Bag retten midt i ovnen

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>