Kategorier

Indbagt mørbrad

2 svinemørbrader
50 g smør
salt og peber

1 løg
300 g champignon
250 g kogt røget skinke
4 spsk tomatpuré
2 fed hvidløg
2 skiver franskbrød uden skorpe
2 æggeblommer

4 plader frossen butterdej

æggehvide

Puds mørbraden af og krydr med salt og peber og steg dem i halvdelen af smørret (brunes på alle sider).
Hak løg og champion fint og svits dem i resten af smørret. Kom skinke og tomatpuré i gryden og lad det snurre i ca. 5 min. tilsæt salt, peber og hvidløg.
Smuldr brødet og rør det i fyldet sammen med æggeblommerne og lad det derefter køle af.
Læg de 4 optøede butterdejsplader i en rektangel på et melet bord (lidt oven på hinanden) og pensl sammenføjningerne med lidt vand. Rul dejen ud (40 gange 45 cm).
Fordel halvdelen af fyldet på midten af dejen, læg mørbraderne oven på og dæk dem så til med resten af fyldet. Pensl dejkanten med lidt vand og fold dem op omkring mørbraderne.
Læg rullen med sammenføjningen nedad på en bageplade med bagepapir på, og pensl med æggehvide. Bag den i ovnen i ca. 30 min på 200º.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>