Hovedret – Personer: 6
Dej:
250 g Hvedemel (ca. 4 dl)
½ ts Groft salt
1 ts Bagepulver
150 g Koldt smør
½ dl Kold mælk
1 Svinemørbrad (ca. 400 g)
25 g Smør
Salt og peber
Fars:
500 g Hakket flæskekød
2 tb Hvedemel
1 Æg
1 ½ ts Groft salt
Friskkværnet peber
1 ts Revet muskatnød
2 Fed knust hvidløg
1 lg Revet chalotteløg
1 dl Piskefløde eller fløde 13%
250 g Rensede, grofthakkede champignoner
Pensling:
Sammenpisket æg eller fløde
Tilbehør:
Grøn salat med creme fraiche-dressing
Dressing:
½ l Creme fraiche 18%
1 1/4 ts Groft salt
Friskkværnet peber
1 ts Revet/stødt muskatnød
Indbagt mørbrad: Bagetid: 50-60 min. ved 200°. Bland mel, salt og bagepulver. Skær smørret i småstykker og smuldr det i melet. Saml dejen hurtigt med kold mælk. Læg den i køleskabet 1 times tid. Skær sener og hinder af mørbraden. Brun mørbraden på alle sider i gyldent smør. Drys salt og peber over. Afkøl mørbraden. Rør kød med mel, æg, krydderier og fløde. Bland champignoner i farsen. Rul dejen ud på bagepapir til en plade (ca. 30-40 cm). Læg halvdelen af farsen midt på dejen. Herpå lægges mørbraden, hvorefter resten af farsen pakkes udenom. Luk enderne af dejen ind over farsen, hvorefter den ene langside lægges op og pensles med æg i kanten. Derefter lægges den anden side op. Læg mørbraden med sammenføjningen opad på en bageplade. Pensl dejen med sammenpisket æg. Sæt pladen midt i ovnen. Server mørbraden varm
Tips: Champignoner kan udelades af farsen. I stedet for ovennævnte dej kan anvendes færdigkøbt dybfrossen butterdej
Dressing: Bland creme fraiche med salt, peber og muskat. Server dressingen i en skål for sig til salaten.