Kategorier

Hyttens galop-æblekage

125 g smør
125 g sukker
2 æg
revet skal af ½ citron
200 g mel
2 strøgen tsk bagepulver
½ dl. mælk eller kaffefløde

Fyld:
2 rå snittede æbler
sukker
evt. kanel
snittede mandler

Smør og sukker røres, heri æggene, citronskal, mel med bagepulver og til sidst mælk eller fløde. Dejen kommes i en rund lidt dyb form eller et ildfast fad, og i dejen trykkes de rå skrællede æblesnitter, som overdrysses med sukker evt. blandet med lidt kanel og snittede mandler. Bager på nederste rille ved 225° i 25-30 min. Kagen kan bages i et ildfast glasfad og serveres herfra, men anvender du en springform, skal denne smøres godt med smør og drysses med rasp.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>