Kategorier

Hyggetærten

150 g mel
75 g dulle
4-5 spsk koldt vand
150 g kogt skinke
2-3 æbler
det hvide af 1 porre
1 dl reven ost
3 æg
2½ dl mælk
salt og peber
ekstra ost

Til dejen hakkes dulle, vand og mel sammen. Læg den køligt 1 times tid eller længere. Ælt den lidt smidig og tryk dejen ud i et smurt rundt ovnfast fad. Prikkes og forbager 10 min. i midten af ovnen ved 200º. Dette kan gøres i god tid, evt. kan den forbagte bund fryses.
Porren snittes fint, steger i lidt dulle i 5 min. Fordeles i bunden sammen med rå tyndtskårne æblesnitter og skinkestrimler. Herover hældes æggemassen, pisket med mælk, æg, salt, peber og ost. Drys evt. ekstra ost over.
Bag tærten midt i ovnen ved 200º til æggemassen er stivnet og gyldenbrun ca. 35 min.
Nydes lun med salat.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>