Kategorier

Hvidløgsuppe

(4 pers.)

15 fed hvidløg
1 porre
400 g kartofler
1 bundt persille
1 rød peber
3/4 kg tomater
1/2 liter hønsefond
2 dl. tør hvidvin
2 spsk olivenolie
Salt
Peber

Tilbehør:
Daggammelt flutes

Hvidløg pilles og hakkes fint. Tomater skoldes og flåes. Skæres i terninger. Den hvide del af porren skæres i skiver. Persille hakkes groft. Rød peber skæres i mindre terninger. Hvidløgene svitses i olien uden at tage farve. Porre, rød peber og persille svitses med. Hvidvin og hønsefond tilsættes. Tomaterne tilsættes. Det hele koger til grøntsagerne er møre. Smages til med salt og peber. Jævnes lidt med maizena og koges svagt i 10 min. Flutes skæres i skiver og ristes i olivenolie tilsat vineddike og hvidløg.

Servering: Serveres i små suppekopper rygende varm.

Kilde: Peter Sivebæk

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.