Kategorier

Hvidløgssovs

Anvendelse: Hakkebøf, oksebøf, stegt kylling eller kalkun.

12 fed hvidløg (ca. 50 g)
100 g hvide champignoner
2½ dl mælk
1 terning okse- eller hønsebouillon
evt. ekstra champignoner i tynde skiver som fyld

Pil hvidløgsfeddene, skær dem igennem, og læg dem i en gryde med ca. ½ liter vand. Lad vandet koge op, og hæld det fra. Rens champignonerne, og skær dem i skiver. Kom mælk, champignoner, hvidløg og bouillonterning i en rustfri eller emaljeret gryde (af hensyn til farven), og lad det snurre ved svag varme i ca. 20 minutter under låg. Blend sovsen, og varm den igennem inden servering. Tilsæt evt. tynde skiver af 3-4 champignoner, når sovsen varmes igennem.

Copyright: Levnedsmiddelstyrelsen

Kilde: Levnedsmiddelstyrelsen: “Let Sovsen, Jensen!”, 1995 Af Karen Hare

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.