Skaldyr 4 personer
400 g dybhavsrejer
3 fed hvidløg
2 mellemstore citroner
2 tsk sukker
1 spsk sojasauce
2 spsk olivenolie
100 g hvedemel
1 æg
1½ dl mælk
2 spsk honning
2 spsk Maizenamel
1 spsk sesamfrø
2 cm frisk ingefærrod
Vegetabilsk fritureolie
Salt – friskkværnet peber
Bland de knuste hvidløg, citronsaft, sukker, sojasauce, 1 spsk olivenolie og et forsvarligt drys peber og lad de pillede rejer trække heri et par timer. Tilbered dejen ved at sigte melet og bland det med salt, 1 spsk olivenolie og mælk. Regulér konsistensen med vand. Den er fin, når den bliver hængende på bagsiden af en teske. Marinaden sis fra rejerne og gemmes. Rejerne dyppes én for én i dejen og dybsteges i meget varm friture. De gyldenstegte rejer drypper af på køkkenpapir og holdes varme. Marinaden kombineres nu med honning, reven ingefærrod og Maizenamel og opvarmes under omrøring – fortsæt nogle minutter efter at saucen er blevet tyk.
Ved serveringen hældes saucen over rejerne og drysses med sesamfrø.
Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag. John Erik Hansen 04-03-1996.