Kategorier

Hvidbøger fra ven

15 – 20 stk.

50 g gær
½ liter lunkent vand
1½ spsk. salt
1 spsk olivenolie
ca. 800 g durumhvedemel (kan man få durummel fra ven er denne særdeles velsmagende)

Udrør gær i vand med salt og olivenolie. Tilsæt hvedemelet i mindre kopfulde, så du hele tiden har styr på konsistensen. Dejen skal slippe skålen, men stadig være på grænsen til det klistrede. Laden dejen hæve ved stuetemperatur under et klæde i 20 minutter (eller optimalt med kun 15 g gær og natten over). Slå dejen ned og del og form den til 15 – 20 let flade boller, der lægges på bagepapirbeklædt bageplade og efterhæver i 20 minutter tildækket ved stuetemperatur. Til sidst bages brødene drysset med lidt mel i 15-20 minutter ved 200 grader.

Kilde: Kim Kronborg

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>