Kategorier

Honningkagen fra Købmandsgården

150 g smør
200 g honning
150 g puddersukker, lyst eller mørkt
3 æg
225 g mel
1½ strøget tsk bagepulver
2 tsk kanel
1 toptsk ingefær
1 toptsk nellike
evt. lidt revet skal af 1 appelsin

Honningen må evt. smeltes, hvis den er meget fast, og røres derefter blød med smør og puddersukker. Heri piskes æggene, og til sidst mel med bagepulver og krydderier samt revet appelsinskal. Alt røres let sammen, men dejen skal dog blandes. Kommes i en velsmurt form, der er drysset med rasp og rummer ca.1½ liter. Bager på den nederste rille ved 150-175° i 60 min. Prøv med en tandstikker, om kagen er bagt. Lad den afsvale lidt i formen, og derpå vendes den ud og afsvaler på en rist. Er meget fin og saftig, og smager nok bedst med smør!

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.