Kategorier

Honningglaseret andebryst med rodfrugter i persille-hvidløg

4 personers hovedret

3 andebryster a ca 300 g
800 gr rensede rodurter og løgvækster, f.ex gulerødder, pasti-nak, selleri, porre og løg
4 spsk sherryeddike + 4 spsk sherry
2 spsk honning
4 fed hvidløg
1 bdt persille
salt
peber

Skær grøntsagerne i mindre stykker. Hak persille og hvidløg fint.
Rids andebrysterne på kryds og tværs på fedtsiden. Pas på ikke at skære i kødet. Kom brysterne på en meget varm jernpande med fedtsiden nedad. Steg ca 3-4 minutter på fedtsiden, vend brysterne og steg videre et par minutter på den anden side. Krydr med salt og peber. Kom andebrysterne i en bradepande. Hæld fedtet fra panden. Kog panden af med sherrydddike. Hæld pandeafkoget i bradepanden. Steg herefter brysterne i ovnen 6-8 minutter ved 225 grader. Tag dem ud, pensl med smeltet honning og slut med at give brysterne et par minutter under grillen til de er gyldne. Lad brysterne trække 5 minutter før de skæres i skiver og serveres med sherrysky og rodfrugter.
Tør panden af med køkkenrulle. Kom tre spsk af andefedtet i panden og rist grøntsagerne ved jævn varme. Krydr med salt og peber undervejs. Når grøntsagerne er gyldne og sprød-møre røres persille og hvidløg i.

Kilde: Meyers Køkken

Minder om denne opskrift:

1 comment to Honningglaseret andebryst med rodfrugter i persille-hvidløg

  • Else

    Honningglaseret andebryst m. rodfrugter smager så guderne synger. Vi havde dog ikke sherry eller sherryeddike, så vi brugte en 15 år gammel rødvin til sovsen – og det blev perfekt. denne opskrift vil helt sikkert blive optaget som vores private favorit