Kategorier

Hong Shao Rou (Kinesisk gryderet med kogeflæsk)

4 personer

850 g kogeflæsk
200 g bambusskud
en håndfuld tørrede kinesiske svampe
15 g frisk ingefær
5 spsk sukker (ca. 30 g)
2 spsk olie
5 spsk soyasauce
½ tsk salt
1-2 spsk sherry
1 liter vand

Tilbehør:
ris

Svampene blødgøres i 2 timer (eller natten over). Eller koges i 5-10 minutter. Stilken klippes af og svampene skylles grundigt i koldt vand. Ingefær skæres i meget tynde strimler. Bambusskudene skæres i 5×3 cm tynde skiver og skylles med koldt vand. Kogeflæsket skæres i 3 x 3 cm stykker. Olie og sukker varmes op sammen i en gryde til sukkeret er smeltet. Kød og ingefær tilsættes, og det hele brunes i ca. to minutter. Sherry hældes over og retten dampes et par minutter under låg. Soyasauce, salt og vand tilsættes. Når retten atter koger blandes resten af ingredienserne i, og retten koges godt igennem i ca. 5 minutter, hvorefter retten skal simre ved svag varme i ca. 1½-2 timer.

Kilde: Meyers Køkken

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>