Kategorier

Hestebønnesuppe med sar

(4-6 personer)

400 g hestebønner
1 ltr hønsebouillon
2 dl cremefraiche 38%
1 lille bdt. sar
hvidvinseddike
salt og peber
evt. smør
evt. sukker

Åbn bælgene og tag hestebønnerne ud. Kast hestebønnerne i en gryde med kogende saltet vand. Blancher 30 sekunder. Tag dem op og kom dem med det samme i koldt vand. Lad dem dryppe af. Fjern hinden omkring bønnerne. Smag på dem. Er de møre og bløde stopper du her, ellers gives yderligere 2-3 minutters kogetid. Kør bønnerne til puré i en grøntsagskværn eller i food-processoren.
Kog bouillonen op, kom bønnemassen i og pisk suppen ens-artet. Smag til med salt, peber og evt. sukker og kom sarblade i. Kog op og pisk så creme fraiche i. Blend hurtigt suppen med stavblenderen eller en traditionel blender. Kør et par spsk smør med i hvis du vil have suppen mere fløjlsagtig.

Kilde: Meyers køkken

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.