Kategorier

Hestebønnefricassé med gulerødder, salvie og sprød spansk skinke

4 couverter, selvstændig ret eller tilbehør

250 g hestebønner
200 g perleløg
200 g nye gulerødder
50 g smør
tynde skiver spansk skinke
2 fed hvidløg
salvie
sukker
salt og peber

Indstil ovnen på 175 grader. Læg skinkeskiverne i et lag på bagepapir på en af ovnens plader. Læg et nyt stykke bagepapir ovenpå. Stil noget tungt ovenpå igen, f.eks. et ildfast fad med flad bund. Bag ca. 25 minutter til skinkeskiverne har smidt så meget væske og fedt at de bliver sprøde når de bliver kolde.

Fjern hestebønnerne fra bælgene. Kast hestebønnerne i en gryde med kogende saltet vand. Blancher bønnerne 30 sekunder. Tag dem op og kom dem med det samme i koldt vand. Lad dem dryppe af. Fjern hinden omkring bønnerne og kog dem så yderli-gere et par minutter i vandet, medmindre de allerede nu er møre og milde. Kom dem igen i koldt vand og lad dem igen dryppe af.

Hæld varmt vand på løgene og lad dem trække et par minutter før de pilles. Skrub eller skræl gulerødderne, skær dem i stykker på størrel-se med løgene. Pil hvidløgene ud af skallen og skær feddene i tynde strimler. Sauter hvid-løg/løgene og gulerødderne i hver deres gryde, hver for sig i halvdelen af smørret, ved ikke for høj varme. Krydr med salt og peber og kom lidt sukker ved. Rør i grøntsagerne undervejs. De skal være møre og let-gyldne. Der går ca. 15 minutter minut-ter. Hak 5-6 blade salvie fint og kom ved løgene efter ca. 10 minutter. Kom bønnerne ved gulerødderne, når rødderne er tilpas møre, og varm blandingen igennem. Vend til sidst de grydernes indhold sammen, fordel på fire tallerkner og garner med den sprøde skinke.

Kilde: Meyers Køkken

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>