Kategorier

Herregårdens medisterpølse

700 g flæskesmåkød
300 g kalvesmåkød
100 g spæk
1 revet løg
1 spsk salt
1 tsk peber
1 tsk knust allehånde
1 tsk sukker
2½-3 dl kold suppe (eller dåsebouillon)
1½ meter svinetarme
persille

1 L vand
200 g salt
½ tsk sukker

Kødet hakkes med spæk og løg 2-3 gange. Røres med krydderier og suppe. Kog en prøvebolle, og smag om der er krydderier nok i. Svinetarmene vendes, Lægges i koldt vand med persille og aftørres. Farsen må ikke stoppes for fast, der skal være plads til, at den kan hæve op og blive let. Pølsen kan evt. lægges en nat i en lage af vand, salt og sukker.
Medisterpølsen er god at fryse. Form den færdigstoppede medisterpølse til en krans, der passer til Deres stegepande, så er det nemt senere at lægge den frosne pølse direkte på panden i brunet dulle og lade den stege 15 min. på hver side.

Minder om denne opskrift:

1 comment to Herregårdens medisterpølse

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>