Kategorier

Hel høkogt, røget skinke

25-30 personer

Her er en speciel måde at servere skinke på, den har stor succes som natmad, kan serveres med f.eks. flødegratinerede kartofler.

1 stk hel skinke, (ca.9 kg)
ca. 500 g eng-hø eller “hamster-hø”
ca. 50-100 g blandede, grønne krydderurter (merian, timian, rosmarin, salvie og oregano)

Skinken rund-udbenes for rørknoglen (lad slagteren hjælpe).
Sværen ridses groft over hele skinken. Og skinken kommes i en bradepande og steges i ovnen i 1 time ved 225*C.
En stor gryde fyldt halvt op med vand sættes over at koge. Heri kommes det halve af høet og krydderurterne. Når vandet koger kommes skinken ned oveni. Skinken skal nu koge i ca. 1½ -2 timer.
Før servering tages skinken op og den nu bløde svær fjernes. Skinken er nu klar til tranchering, anrettes med resten af høen på et skærebrædt.

Vigtigt: Ønsker man derimod sprød svær på skinken, kan man med held anvende den omvendte fremgangsmåde,( koges først, steges bagefter) dog bør sværen efter kogningen ridses meget fint.

Denne opskrift kan også anvendes på mindre udskårne skinkestykker, stege/koge-tiderne ændres tilsvarende.

Kilde: William Hansen

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.