Ca. 12 stk
Tid: ca 30 minutter + afkøling + 15 minutter bagning
Dej:
75 g smør
½ dl sukker
¾ dl havregryn
1 dl hvedemel
1 spsk vand
Fyld:
2 dl piskefløde
½ dl sukker
2 blade husblas
2 dl mosede bær
Pynt:
friske bær
Hak smør, sukker , havregryn og mel sammen og saml hurtig til en dej med 1 spsk vand – eller kør ingredienserne sammen til en dej i foodprocessoren. Del dejen i 12 portioner og tryk dem ud i smurte linse- eller kageskalsfome. Bag havreskallerne midt i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter. Lad dem afkøle lidt i formene, lemp dem så forsigtigt ud og lad dem afkøle helt. Opblød husblasen i koldt vand i 5-10 minutter. Smelt sukkeret med 1 spsk af piskefløden, tag gryden af varmen. Vent 1-2 minutter og tilsæt den udblødte husblas. Rør de mosede bær i og lad blandingen køle af. Pisk fløden, vend den omhyggeligt i bærblandingen og sæt bærcremen i køleskabet, til den tykner. Fyld havreskallerne med bærcremen og pynt med friske bær.