Kategorier

Hakket oksekødscurry fra Sri Lanka

4 personer

500 g hakket oksekød
1-2 grønne el. røde chilifrugter (kan udelades til fordel for cayennepeberet)
1 mel. stort løg
2 fed hvidløg
2 skiver frisk ingefær
1-2 kartofler
1 tsk salt
2 tsk curry powder (Garam masala)
¼ tsk stødt sort peber
2 spsk ghee el. olie
¼ laurbærblad
½ stilk citrongræs, hvis det kan fås
3 hele nelliker
3 kardemommefrugter
2½ cm hel kanel el. ½ tsk blandede krydderier
½ – 2 tsk cayenne peber
2 tsk paprika
¼ l kokosmælk
1 spsk citron- el. limesaft

Tilbehør:
løskogte ris m.m.

Bland kødet med salt, peber, ingefær, curry powder, cayenne peber, paprika og krydderier.Varm olien op i en gryde og tilsæt kartoffelterningerne (husk at lade vandet løbe godt af!) og rist dem et par minutter i olien. Tilsæt løg og citrongræs, og rist det hele yderligere et par min. Tilsæt kødet og lad det koge i 5 min. før kokosmælken tilsættes. Bring atter retten i kog og lad den simre til sovsen er tyk.

Serveres tilsat en anelse citron- el. limesaft.

Kilde: Jørgen Boe Mikkelsen

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>