Kategorier

Hakkebøffer med ansjossauce

Kødretter 4 personer

600 g førsteklasses oksekød
3 spsk sorte peberkorn
1 fed hvidløg
Olivenolie
Salt-friskkværnet sort peber
25 g smør
8 ansjosfileter
2 mellemstore forårs løg
2 dl rødvin
4 spsk brandy/cogac
2 spsk cremefraiche
Friskkværnet sort peber

Peberkornene knuses og fordeles over de fire hakkebøffer, som skal stå et par minutter for at smagen trænger ind. Grillristen eller grillpanden gnides ind med hvidløget – pensles med lidt olie og varmes op til 200°. Ansjoserne drænes og findeles. Det hvide af forårsløgene hakkes. Halvdelen af smørret smeltes i en lille, tykbundet kasserolle. Ansjoserne og forårsløg småsnurrer et minut under omrøring. Tilsæt brandy og 2-3 spsk vand. Sænk varmen og kog videre, til saucen er klar. Grill i mellemtiden hakkebøfferne 5-7 minutter på hver side,som man nu fortrækker dem. Lige før serveringen tilsættes saucen cremefraichen.

Passer til pomnes frites, brasede kartofler, kogte kartofler – vin smager naturligvis.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag. John Erik Hansen 05-03-1996.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.