Hovedret, oksekød 4 personer
650 g hakket oksefars
1 dl friskhakket esdragon eller 1 tsk tørret
1 dl friskhakket merian eller 1 tsk tørret
1 æg
2 spsk rasp
½ dl vand
1 fed hvidløg
60 g smør
Salt
Peber
Friskrevet peberrod
Cremefraichesovs:
1 dåse cremefraiche 18%
2 spsk tomatpuré
½ spsk HP-sauce
Salt
Peber
evt. fintklippet purløg
Tilbehør:
Lune pillekartofler og en lun grøntsag, f.eks. bønner og en skive frisk landbrød
Rør oksefarsen sammen med krydderurterne, ægget, rasp og vand. Krydr med hvidløg, salt og peber. Form kødet til hakkebøffer (4 stykker) – og steg dem i det gyldne smør på en varm pande – ca. 3 min på hver side – afhængig af hvor rødt, de ønsker kødet. Tag krydderbøffer af panden og anret på et lunt fad med stegesmørret. Læg friskrevet peberrod på hver hakkebøf. Rør ingredienserne til cremefraichesovsen sammen og lad det stå i køleskabet ca. 1 time før serveringen.