Kategorier

Hørfrørugbrød

Surdej:
20 g gær
2 dl vand
100 g hvedemel

50 g hørfrø
125 g fuldkornsrugmel
4½ dl vand
2 tsk salt
½ spsk sirup
250 g rugmel
ca. 200 g hvedemel

Surdej: Rør gær, vand og mel sammen. Dæk skålen til og lad den stå 2 døgn i køkkentemperatur.
Rør hørfrø, fuldkornsmel og vand sammen i bageskålen og lad det stå i 1-2 timer. Kom surdejen i de udblødte kerner. Tilsæt salt, sirup og rugmel. Rør hvedemelet i, men hold lidt tilbage i begyndelsen. Dejen skal være ret klistret og skal ikke æltes. Kom dejen i en smurt form på 2 L og glat overfladen til med fugtige fingre. Lad brødet hæve lunt og tildækket i ca. 3 timer.
Pensl brødet med en blanding af olie og vand og prik det med en gaffel. Bag det i ca. 45 min. Ved 200º på nederste ovnrille.
Afkøl brødet på en bageridt og pak det ind i et viskestykke til næste dag, så er det nemmere at skære i skiver.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>