(4-6 personer)
150 g kogt, kold hønse- eller kyllingekød uden skind og ben
100 g rå champignoner
100 g kogte aspargessnitter
Dressing:
2 spsk. mayonnaise
2 dl creme fraiche
1/2 – 1 tsk. groft salt
friskkværnet peber
1/2 – 1 tsk. lys fransk sennep
1/2 tsk. citronsaft
Skær det kogte hønsekød i små firkanter. Rens champignoner og skær dem i skiver.
Hæld aspargessnitter i en sigte, så al væden løber af.
Rør mayonnaise op med creme fraiche og smag dressingen til med citronsaft og krydderier.
Anret hønsekød, champignoner og aspargessnitter og hæld dressingen over.
TIPS:
Grillstegt kylling kan anvendes. I stedet for aspargessnitter kan anvendes selleri,
der skæres i tynde strimler. De koges et par min. i letsaltet vand.
VARIATION:
Dressingen kan smages til med krydderurter, f.eks. hakket persille og esdragone eller kørvel,
i steder for citronsaft.
Denne dressing kan hældes over kogt, kold torsk, kogte aspargessnitter eller champignon,
og bladselleri i strimler.
Salaten serveres som forret på salatblade, pyntet med citronbåde og brøndkarse.
Flûtes serveres til.