Kategorier

Hønsesalat

(4-6 personer)

150 g kogt, kold hønse- eller kyllingekød uden skind og ben
100 g rå champignoner
100 g kogte aspargessnitter

Dressing:
2 spsk. mayonnaise
2 dl creme fraiche
1/2 – 1 tsk. groft salt
friskkværnet peber
1/2 – 1 tsk. lys fransk sennep
1/2 tsk. citronsaft

Skær det kogte hønsekød i små firkanter. Rens champignoner og skær dem i skiver.

Hæld aspargessnitter i en sigte, så al væden løber af.

Rør mayonnaise op med creme fraiche og smag dressingen til med citronsaft og krydderier.

Anret hønsekød, champignoner og aspargessnitter og hæld dressingen over.

TIPS:
Grillstegt kylling kan anvendes. I stedet for aspargessnitter kan anvendes selleri,
der skæres i tynde strimler. De koges et par min. i letsaltet vand.

VARIATION:
Dressingen kan smages til med krydderurter, f.eks. hakket persille og esdragone eller kørvel,
i steder for citronsaft.

Denne dressing kan hældes over kogt, kold torsk, kogte aspargessnitter eller champignon,
og bladselleri i strimler.

Salaten serveres som forret på salatblade, pyntet med citronbåde og brøndkarse.
Flûtes serveres til.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>