Kategorier

Hønsekødssuppe med karry, selleri, chili og rosenkål

(4 pers)

1 høne eller kylling 2-2½ kg
3 gulerødder
1 halveret løg
2 snittede porrer
1 laurbærblad
5 sorte peberkorn

Fyld:
1 spsk stærk karry
½ spsk smør
2 dl piskefløde
2 snittede stærke chili
4 snittede stængler bladselleri
200 g rensede og halverede rosenkål
salt og friskkværnet peber

Læg hønen i en rummelig gryde og kom vand ved, til det dækker. Bring gryden i kog og skum for urenheder. Læg urterne, lidt salt, laurbærblad og peberkorn ved og lad gryden simre i 1 time. Tag hønen fra og sigt fonden. Lad fonden reducere, så den bliver kraftigere i smagen. Hvis kødet ikke skal anvendes samme dag, hældes lidt afkølet fond henover, og det sættes på køl. Når resten af suppen er reduceret til ca. ½ liter, ristes karryen af i lidt smør i en ny gryde. Hæld hønsefonden henover, bring det i kog og pisk fløden i. Tilsæt selleri, chili, rosenkål, salt og peber og lad det koge i 5 min. Server.

Kilde: Mortens Opskriftsamling

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>