Kategorier

Gulerodsnøddekage

200 g revne gulerødder
200 g sukker
1 tsk bagepulver
1 1/2 spsk maizenamel
100 g hasselnødder
50 g rasp
reven skal og saft af 1/2 citron
1 spsk kanel
5 æggehvider
5 æggeblommer
1/2 tsk nelliker

Mal nøddekerner og bland dem med gullerødder. Pisk citronsaft og skal i en skål sammen med æggeblommer og sukker, pisk det let og luftigt. Bland rasp, kanel, nelliker, maizenamel og bagepulver, og vend denne blanding i æggemassen. Bland gulerødder og nødder i dejen og vend de stiftpiskede æggehvider i til sidst. Hæld dejen i en velsmurt, let raspet springform 20 – 22 cm og bag den i ovnen ved 175 – 200 grader i ca 50 min. Når kagen er taget ud, skal den afkøle noget før den flyttes over på en rist, hvor den skal køle helt af. Drys flormelis over kagen, før den serveres.

Den skal bages senest dagen før den skal spises, og den vinder betydeligt i smag ved at få lov til at stå et par dage.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.