Kategorier

Gulerodsbrød

2 mellemstore gulerødder ca. 150 g.
1½ dl vand, lidt mere end lunkent
1 dl ymer
40 g gær
1½ tsk salt
1½ dl grahamsmel
3 dl sigtemel
3 dl hvedemel

Lad være med at bage gulerodsbrød med små nye gulerødder, de indeholder for meget vand, og det giver besvær med dejen.
Skræl gulerødderne og riv dem groft.
Rør vand og ymer sammen. Smuldr gæren og rør den ud i ymerblandingen. Tilsæt gulerødder, salt, grahamsmel og sigtemel.
Kom hvedemelet i, men gem ca. 1 dl til æltningen. Ælt dejen sammen i skålen og kom mere hvedemel i, hvis den virker for fugtig. Drys lidt mel på bordet og ælt dejen på bordet til den er blank.
Kom dejen tilbage i skålen. Læg et fugtigt viskestykke over og sæt dejen til hævning et lunt sted 1 time.
Ælt dejen let igennem, form den til et rundt eller aflangt brød og læg den på bageplade med bagepapir.
Læg viskestykket over brødet igen og sæt det til lun efterhævning ½ time. Tænd ovnen på 200º.
Sæt pladen på ovnens nederste rille og bag brødet gyldenbrunt ca. ½ time. Og lad det køle af på risten.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.